Строят плувен басейн за международни състезания

Строят плувен басейн за международни състезания | StandartNews.com

Благоевград. Закритият плувен басейн, който ще бъде построен в Благоевград, ще приема и международни състезания. Това е амбицията на кметското ръководство. За целта се уточняват заедно с Българската федерация по плувни спортове всички стандарти и изисквания за съоръженията, за да може да се провеждат надпревари от висок ранг.

Басейнът, който ще бъде изграден в двора на VIII СОУ „Арсени Костенцев", е част от проект за многофункционален спортен комплекс. Той включва игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Предвидено е съоръжението да разполага с паркинг за над 100 автомобила.

С изграждането на новата спортна база в големия благоевградски квартал общината иска най-сетне трайно да се решат проблемите, свързани със сегашния закрит плувен басейн, който често не работи заради ремонти и неизправности. Новата плувна база ще даде възможност на малките плувци да тренират и да се развиват пълноценно. Басейнът ще бъде отворен за ползване и от всички останали граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай