Строят горски пътища с 12,8 млн. лв.

Строят горски пътища с 12,8 млн. лв.  | StandartNews.com

Югозападното държавно горско предприятие ще инвестира 12 823 000 лева в проектирането и изграждането на четири нови горски пътища тази година. Първа копка на нова горска отсечка в землището на село Бождово бе направена миналия петък. Тя се намира в района на Държавно горско стопанство - Сандански. Пътят ще е с дължина 4 километра и са предвидени 1 126 560 лева от фонд „Инвестиции в горите".


До дни стартира изграждането и на втория от четирите нови горски пътища на територията на ЮЗДП. Той ще бъде с дължина малко над 6 километра на територията на горското стопанство в село Места. Предстои да бъде построен горски автомобилен път в ДГС „Рилски манастир" с дължина е 5,4 километра и на територията на ДГС - Кресна с дължина на трасето 6,6 километра. Средствата във фонда "Инвестиции в горите" се осигуряват от отчисления на държавните горски предприятия. Целта е да се осигурява поддържането на пътно - транспортната горска инфраструктура и изграждането на укрепителни съоръжения.
„Важно е да строим такива пътища, за да стигнем до всяка точка на гората и по този начин да осигурим правилно стопанисване и опазване", заявиха от ръководството на ЮЗДП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай