Строители излязоха на протест в Силистра

Строители излязоха на протест в Силистра | StandartNews.com

Предприемачите се жалват пред ОЛАФ заради нарушения по изграждането на водния цикъл в града

Строителни предприемачи от цялата страна излязоха на мирен протест в Силистра. Представители на 16 компании, наети като подизпълнители за изграждането на водния цикъл в града, се жалват, че фирмата получила голямата обществена поръчка им дължи пари.

Строителите били ангажирани да работят по реконструиране на ВИК мрежата и по изграждането на канализационната система. Месеци преди приключване на работата изпълнителят на проекта „Строително предприемачески холдинг" ЕООД престанал да им превежда пари. Възложителят затворил офиса си в Силистра и на посочените за връзка телефони не отговарял никой. Така малките строителни компании са ужилени с окоро 1,250 млн.лв. твърдят протестиращите.

Предприемачите считат, че са станали жертва на измамна схема за източване на евросредства. Те са подали сигнали до прокуратурата, до МОСВ и до европейската служба за разследване на злоупотреби ОЛАФ с настояване да се ревизира проекта за водния цикъл в Силистра.

Междувременно от общината в крайдунавския град съобщиха, че са разплатили всичките 72 млн. лв. разходи за мегапроекта. В кметството не са наясно, дали компанията контрактор е наемала подизпълнители и има ли тя неуредени финансови отношения с други фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай