Стрелецът от Катунци остава зад решетките

Стрелецът от Катунци остава зад решетките | StandartNews.com

Благоевград. Никола Ангелов Манчев, който спря кола в село Катунци и стреля по пътуващите в нея, остава зад решетките. Прокуратурата му наложи най-тежката мярка- задържане под стража. 

Седем човека са били разпитани по случая. Двете момичета - Лиляна Савова и Елеонора Таушанова са го разпознали, научи "Стандарт". Той бил с черна маска на главата, но потърпевшите са забелязали малко кръстче под дясното му око.  Именно татуировката и цветът на очите на Манчев доказват, че той е стрелял. 

Обвинението бе категорично, че мъжът е извършител на стрелбата, при която потърпевшите се разминаха като по чудо със смъртта. Има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго деяние, затова той не бе пуснат под по-лека мярка. Става въпрос за противозаконно отнемане на автомобил и закана за убийство към водачката Лиляна, обясняват още от прокуратурата.

Манчев е на 39 г., с чисто съдебно минало. Има средно образование, живее на семейни начала, баща е на две деца. Баща му е бил бивш посланик в Кувейт. Стрелецът има собствена фирма, регистриран е на ул. "Сан Стефано" в София.

Няма как двете момичета да са разпознали Никола Манчев, защото в показанията си са казали, че главата му била покрита с черен плат и се виждали само очите му, каза неговата защита по-рано. Няма опасност да се укрие или да повлияе на свидетели. Няма достатъчно доказателства за деянието, обясни още тя преди прокуратурата да обяви присъдата. 

"Аз бяха арестуван в село Виногради. Стигнах до там пеш в планината, не съм се крил, не съм се срещал никой", обясни заподозреният за стрелбата с Катунци пред журналисти. И уточни, че в четвъртък се е обадил по телефона на свой приятел, за да дойде да го прибере. Отишъл е в центъра на селото, не се е крил от никой, стана ясно от думите му. "Не знаех, че ме издирват, покрай мен мина полицейска кола, но аз не побягнах", каза още мъжът и изтъкна, че е палил огън в гората, за да се нахрани.

Мъжът поиска по-ниска мярка за неотклонение, но искането му не бе уважено. От друга страна адвокатката му обясни, че самата полиция не е сигурна кой точно е извършил деянието, защото по същото време е арестуван човек с подобна външност. Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок. 

Стандарт Нюз припомня, че преди няколко дни мъжът спря кола в село Катунци и стреля по две жени вътре в нея, защото отказали да му я дадат. Тогава му повдигнаха обвинение за опит за отнемане на МПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай