Стотици закриват ски сезона в курорта Банско

Стотици закриват ски сезона в курорта Банско | StandartNews.com

Близо 2000 туристи избраха курорта Банско този уикенд, за да карат ски за последно през този сезон. Ски зоната затваря врати в неделя. „Отлични са условията за любителите на белия спорт. Времето е прекрасно, има слънце, както и сняг. Всички писти са обработени и работят, съоръженията също функционират", заяви Иван Обрейков, маркетинг директор на фирмата - концесионер на ски центъра.

Първоначалните планове на дружеството бяха да спрат дейност миналия уикенд, на Великден. Но удължиха сезона, за да дадат шанс за още приятни емоции на скиори и сноубордисти в Пирин планина. Причина за решението бе и перфектният сняг, който има в ски зоната в разгара на пролетта. От 1 април цената на картите бе намалена с 20%. Хотелиерите в курорта, които не са затворили обектите си, приеха радушно удължаването на сезона. „Няма толкова гости, колкото имаше на Великден. Не са повече от 2000 туристите този уикенд, почти всички са българи.

Много от тях обаче предпочитат да са в курорта и да се радват на хубавото време, а не да карат ски в планината. Хората вече мислят за морските си ваканции, но ние изпращане един успешен зимен сезон", каза председателят на Туристическата асоциация в курорта Банско Мариана Спасова. Тя призна, че са очаквали повече гости да дойдат, за да карат ски и да се радват на хубавия сняг и последно място - и на доброто обслужване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай