Стотици нa пролетен събор в село Припек

Стотици нa пролетен събор в село Припек  | StandartNews.com

Стотици родопчани се събраха на традиционния пролетен събор в село Припек. Гости на празника на родопския фолклор, традиции и колорит бяха областният управител на Кърджали Илия Илиев и народният представител Цвета Караянчева.

„Днешният събор е повод да покажем, че селото ни е живо и многолюдно, че можем не само здраво да се трудим, но можем и да празнуваме. Радвам се да видя на този площад толкова много усмихнати хора, които обичат своето родно място и милеят за него. Искам младите семейства да останат в Припек, да имат работа, сигурност и удобства за отглеждането на децата си", обърна се към жителите на селото кметът Стефан Джуванов.

Областният управител Илия Илиев пожела на припекчани да са здрави и сплотени, да се гордеят с корените си, с уникалната си природа и самобитен фолклор и да знаят, че в него лице имат приятел и поддръжник.

Депутатът Цвета Караянчева, която неизменно посреща празника на площада, заобиколена от местните хора, заяви, че държавата и правителството ще продължат да полагат грижи за благоустрояването на Припек и поздрави малките дарования и техните учители с утрешния празник на буквите 24 май. Припек е едно от големите села в Кърджалийско с близо 1000 жители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай