Столична фирма ще строи петзвезден хотел в Баня

Ще ползва минерална вода за басейните и СПА центъра

Столична фирма ще строи петзвезден хотел в Баня | StandartNews.com

Софийската фирма „Галба" ООД, с управител Анатолий Замфиров, има инвестиционно предложение за изграждането на петзвезден хотел, ресторант и рекреационен център в разложкото село Баня. Предвижда се и ползване на минерална вода от Сондаж №6 от находище на „Гулийна баня".

Хотелът ще е с капацитет до 70 стаи. Ще се построят СПА център с термална зона, Медицински център и място за процедури, открити басейни. За инвестиционното намерение има издадена Виза за проектиране.

Постройката е решена на три основни нива и едно подпокривно, а разгънатата застроена площ ще бъде около 5800 кв. м. СПА зоната на комплекса ще е разположена в подземното ниво в югоизточната част на имота. Тя ще се състои от вътрешен топъл и контрастен басейн, контрастни душове, топли легла, стая за релакс, финландска сауна, инфраред сауна, кнайп пътека, лакониум, парна баня, ароматна парна баня, леден фонтан. В Медицинския център ще има солна стая, СПА капсула, душ Виши, масаж, тангенгорна вана. Ще се направят зони за рекреация, както и различни видове басейни – акватоничен, плувен, развлекателен, както и топила с различни температури. Предвижда се рекреационен център с общо 10 лечебни басейна тип "топила" за балнеолечение и профилактика на посетителите.

Плувните басейни ще бъдат свързани в едно водно огледало, като от вътрешния ще се минава през коридор към външните басейни. Проектният дебит на минералната вода е до 2.34 литра в секунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай