Столетник вдигна купон в Бяла черква

Столетник вдигна купон в Бяла черква  | StandartNews.com

Стогодишния юбилей на Никола Иванов отпразнуваха днес в Бяла черква роднини, приятели и съседи на рожденика. Тържеството беше организирано от кметството във възрожденския град и наследниците на юбиляра.

Никола Иванов е роден в с.Бара през 1914 г., а при изселването на жителите във връзка със строителството на язовир „Ал. Стамболийски" семейството му се премества в Бяла черква. Той е и сред 17-те строители, които започнали изграждането на изкуствения водоем. И на 100 години възрастният мъж не губи своята жизненост. Доскоро е можел за един час да окоси декар люцерна или да подреже 4 декара лозе за ден, хвалят го наследниците му – внукът Никола и правнукът Васко.

Заедно с тях празнуваха и жители на Бяла черква, мнозина от които разказаха спомени от миналото с Никола Иванов. С благодарствени адреси към юбиляра се обърнаха кметът Албена Тодорова, общинският кмет инж.Емануил Манолов, председателят на НЧ „Бачо Киро -1869", Историческия музей в Бяла черква и др.

„Пожелавам Ви в днешния празничен ден да посрещнете още много рождени дни, да раздавате още дълго своята житейска мъдрост и да се радвате на многобройни, здрави и успешни наследници", обърна се към рожденика инж.Манолов. Значка от кметството в Бяла черква, картина от Община Павликени и много други подаръци получи столетникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай