Стартира рехабилитацията на пътя Чепеларе-Соколовци

Стартира рехабилитацията на пътя Чепеларе-Соколовци | StandartNews.com

Чепеларе. Започна рехабилитация на 14 км от пътя Чепеларе-Соколовци. Стартът бе даден символично от регионалния министър Десислава Терзиева. На церемонията присъстваха още депутатът от БСП Дора Янкова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.

Освен ремонта на пътя, започва и строителството на околовръстното шосе на Чепеларе, което ще има над 4 км нов път. Двете инвестиции са за над 30 млн. лв, обясни министър Терзиева. Парите, които е отпуснало министерството само за околовръстното, са 10.5 млн. евро, които са осигурени по програма „Транзитни пътища V".

„Амбицията е строителството да приключи за една година. Проектът е започнат преди повече от 10 години, но резултатът го виждате – път няма, а хиляди хора са принудени да търпят неудобства", каза Десислава Терзиева.

1 млн. лв., които са осигурени от Публичната инвестиционна програма на правителството, са отделени за благоустройството на главната пешеходна улица "Васил Дечев" и ремонт на ул."Беломорска" в Чепеларе, съобщи още министърът. И уточни, че министерството ще даде и още 700 хил. лв. за реконструкция на водопроводната мрежа в село Павелско.

„Всеки гражданин има право да пътува безопасно и по хубави пътища", каза регионалният министър и уточни, че ремонтите по пътя Чепеларе-Соколовци трябва да приключат до края на лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай