Старозогорци почетоха безсмъртните защитници на града преди 137 г.

Старозогорци почетоха безсмъртните защитници на града преди 137 г.  | StandartNews.com

Стара Загора. В деня 137-та годишнина от героичните боеве за Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война - 31 юли, признателните старозагорци се поклониха пред паметните места в града, свързани с годишнината. Венци и цветя окичиха мавзолея-костница „19 юлий 1877 г.", Паметниците на защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877г. в централния парк „5 октомври", на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, на загиналите в Джуранлийския бой и на загиналите във войните старозагорци".

По традиция на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора" се състоя общоградското тържество. Във военниs ритуал участваха военен духов оркестър, почетна рота и почетен караул от Втора механизирана бригада. За героизма на защитниците на града и значението на Старозагорския бой край Чадър могила за хода на Руско-турската освободителна война говори подп. Стоян Стоянов, зам.-началник щаб на Старозагорската бригада.

В подножието на паметника бяха поднесени венци и цветя от общинските ръководства, обществени организации, граждански сдружения и признателното гражданство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай