Старозагорските старейшини приеха 300 лева налог за такситата

Старозагорските старейшини приеха 300 лева налог за такситата | StandartNews.com


Предложението на кмета Живко Тодоров бе прието единодушно на деншното заседание на местния парламент

Налогът за таксиметровия превоз на пътници в Старозагорската община да бъде 300 лв - най-ниския от предвидената скала до 1000 лв. Това решиха на редовното заседание днес общинските съветници. Предложението на кмета Живко Тодоров бе гласувано единодушно в приетата на първо четене промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци в общината. Промените в наредбата се наложиха след влизането в законнd сила на новия вид местен данък. Както е известно, общинската администрация имаше намерение да предложи 700 лв налог за такситата. Но след назряващоот напрежение сред превозвачите, кметът Живко Тодоров и общински съветници, се срещнаха с представители на таксиметровия бранш. Общинари и превозвачи заедно стигнаха до най-разумния засега вариант заради кризат в бранша.

Общинските съветници приеха и план за устойчива градска мобилност на Стара Загора за периода 2016-2020 г. Целта на сдратегическият документ да създаде по-добро качество на живот в града и крайградските зони в съответствие с европейската транспортна политика.

Местният парламент разгледа и предложението за промяна в Наредбата за устройството и управлението на гробищните паркове и обредните зали в тях на територията на общината. Предвиденото временно ограничение на погребенията в гробищния парк край с. Хрищени на покойници, които не са имали последен адрес в Стара Загора, бе оттеглено от секретаря на общината Делян Иванов. Той съобщи, че се работи по изграждането на нов гробищен парк край с. Богомилово.

На юлската си сесия старозагорският общински съвет взе решение и за закриване на пазараза зеленчуци и плодове зад Енергото и на пазара за живи животни край село Могила заради силно намалелия интерес към тези тържища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай