Старозагорските "лъвове" даряват спортен комплекс на града

Старозагорските "лъвове" даряват спортен комплекс на града | StandartNews.com

Членовете на двата Лайънс клуба в Стара Загора - „Тракия" и „Августа", ще изградят със свои средства спортен комплекс в станционната градина в областния град и ще го дарят на старозагорци. Това обавиха двамата президенти на старозагорските „лъвове" – Златко Танев и Димитър Янков, във вторник. Двете спортни площадки – с игрище за плажен волейбол и мултифункционално игрище за минифутбол, баскетбол, хандбал и др., ще бъдат изградени близо до колодрума.

Основната част от средствата, засега над 20 хиляди лева, са били събрани на блатотворителния бал и традиционната Коледна трапеза на Европа, организирана за коледните и новогодишните празници от неправителствените организаци в града.

Благоустрояване на парк „Подполковник Калитин", откриване на социални кухни към старозагорски храмове, благоустрояване и изграждане на ефектно осветление в катедралния храм „Св. Димитър" и църквата „Св. Паисий Хилендараски", изграждане на фитнес площадка в парк „Тракия", помощ и подкрепа на незрящи деца и дарения на регионалната библиотека на техника, която ги улеснява в обощуването с книгите – това са само част от многото благотворитерните прояви на двата старозагорски Лайънс клуба през миналата година. По общо мнение те не се конкурират, а работят в тандем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай