Старозагорските Кукли с Grand prix от международен фестивал

Старозагорските Кукли с Grand prix  от международен фестивал | StandartNews.com

Държавният куклен театър в Стара Загора се завърна с Голямата награда от 16-я Международен фестивал за професионално куклено изкуство за деца "Lut Fest" 2015 в Източно Сараево, Босна и Херцеговина, съобщи директорът на трупата Дарин Петков. Наградата за най-добър спектакъл - Grand prix, се присъжда на "Вълшебникът от Оз", за който наградата за режисура е получил и постановчикът проф. Боньо Лунгов / Best Directing Award/. С изключителен успех извън конкурсната програма на фестивала е бил представен и спектакълът „Фолклорна магия".

Международният фестивал на професионалното куклено изкуство за деца "Лут Фест 2015" се проведе за 16-ти от 11 до 15 май 2015 година в Източно Сараево. Мотото на тазгодишното издание на феста - "Феноменът на куклена пиеса" - е защитавано с разнообразие от техники и традиционн форми на куклени театри от Япония, Мексико, Португалия, Естония, Англия, България, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Това е поредният успех на старозагорските кукленици. Неотдавна трупата бе отличена с три награди ИКАР 2015 на Сюъза на артистите в България и наградата „Любимец 13" за спектакъла си за възрастни „Страх".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай