Старозагорец взимал жилища за невърнат кредит

Старозагорец взимал жилища за невърнат кредит | StandartNews.com

Старозагорец е бил арестуван и обвинен, че е извършвал банкови сделки без съответно разрешително, съобщиха вчера от прокуратурата. Разследващите са установили, че в последните 5 години 47-годишният старозагорец А.Т. е предоставял необезпокояван значителни суми на различни лица срещу тлъста лихва - от 5% месечно до 30% годишно. Лихварят сключвал обезпечения по договорите за предоставяне на парите, в повечето случаи чрез учредяване на ипотеки. Впоследствие наивните кредитополучатели, които не можели да върнат взетите пари, губели ипотекираните имоти.

До момента са били разпитани пред съдия седем свидетели, жертва на лихваря, извършени са били и обиски в различни жилища, обитавани от него. Разследването на престъпната дейност на А.Т. продължава, той е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, допълват от прокуратурата. Щяло да бъде внесено в съда и искане за постоянен арест на обвиняемия.
Това е вторият скандален случай на лихварство в Старозагорско. Преди няколко години нашумя случаят с бившия следовател Илко Русев, който по същата схема бе прибрал десетки апартаменти и търговски обекти от своите клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай