Стара Загора изкупи за ден билетите за „Брудершафт"

Стара Загора изкупи за ден билетите за „Брудершафт" | StandartNews.com

Войводата на бг киното и театъра Васил Михайлов, който е почетен гражданин на Стара Загора и е здраво свързан с тракийския си корен, ще направи специален подарък за земляците си по случай своя 80-годишен рожден ден. Утре те ще гледат от 19 часа в Операта „Брудершафт" - хита на театър "199" с участието на юбиляра и Стефка Янорова, която също е от Стара Загора. Пиесата на Анатолий Крим е режисирана от Асен Шопов. Пуснатите от организаторите безплатни покани за празничното представление свършиха за часове още в първия ден от появата им на билетните каси.

В руската комедия Васил Михайлов играе пенсиониран железничар, а Стефка Янорова му партнира в ролята на бивша учителка. „Надявам се чрез тази постановка да празнувам кръглата си годишнина със съгражданите, които пазят в сърцата си любовта към изкуството. Ще се радвам на техните аплодисменти, за букети ми е твърде рано", шегува се Васил Михайлов. Хъсът му да твори не е отслабнал ни най-малко. В момента той играе едновременно в няколко спектакъла, с които е на пролетно турне из страната.

След 100 роли в киното и още толкова в театъра Васил Михайлов пази в сърцето си специално място за Стара Загора – града, в който е отраснал и от който тръгва пътят му към големия екран и театъра. На 80 той остава актьорът с най-мъжкарското излъчване, оставил ярка следа като Хан Кубрат в "681 - Величието на хана", Ибрям Али в "Краят на песента", Сюлейман ага в "Време разделно", Петко Каравелов в "Мечтатели", Панайот Хитов в "Тайната вечеря на Дякона Левски", Нерезанов в "Маргарит и Маргарита", Стефан Стамболов във "Величието и падението на Стефан Стамболов" - и най-вече с емблематичната си роля на Петко Киряков в телевизионния сериал "Капитан Петко Войвода".

Притежава десетки кино и театрални награди, множество отличия и на специалния приз „Златната липа" 2015 за цялостен принос към седмото изкуство. На 24 май във Военния театър, където блести от 55 години насам ще получи и почетния "Аскеер".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай