Спипаха пиян шофьор с наркотици

Спипаха пиян шофьор с наркотици | StandartNews.com

Образувалата се колона от чакащи автомобили заради катастрофата със загинал румънски тираджия в прохода Предел помогна на полицията да залови пиян водач. Той превозвал в колата си и голямо количество марихуана.

За близо 4 часа движението по пътя Симитли – Банско във вторник сутринта бе блокирано, тъй като трябваше да се разчисти шосето от катастрофиралия тир. Един от чакащите шофьори се изнервил и вдигнал скандал на пътните полицаи. Оказало се, че той е солидно почерпел, трудно стоял на краката си. Едва успял да каже името си и че е от Петрич. При проверката на водача с дрегер е установено, че той е седнал зад волана на колата си „Опел Корса" с наличие на алкохол в издишания въздух от 1,33 промила. При обиска в автомобила са намерени две торби с общо 504 грама канабис.

46-годишният Р.Г. е задържан със заповед в ареста до 24 часа. Компания зад решетките му прави неговият 44-годишен съгражданин Г.Т. Взета им е кръвна проба и за употреба на наркотични вещества. По случая срещу тях е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай