Спипаха над половин тон канабис в планинско село

Спипаха над половин тон канабис в планинско село | StandartNews.com

Благоевград. Високо в Пирин планина откриха канабисова нива. Полицията в Сандански е провела акция за противодействие на производството на наркотични вещества в санданското село Пирин, което е високо в едноименната планина. В местността Гереня край селището в четвъртък са намерени и унищожени около 560 килограма марихуана. не е ясно към момента кой е засадил наркотичното растение. Издирва се стопанинът на имота. По случая е образувано досъдебно производство.

Само ден по-рано бе „ожънат" още тон и половина марихуана в Пиринския край. Служители на РУП-Сандански извършиха проверка по оперативен сигнал в местността Зандана до село Плоски. Служителите на реда открили в ската на Шашка река засадени 111 зелени тревисти растения с общо тегло около 1000 килограма. При направения полеви тест те са реагирали положително на марихуана. Издирва се собственикът на канабисовата нива.

В резултат на извършена проверка в местността Акациите край благоевградското село Горно Хърсово полицаи намериха нива с 354 корена канабис с общо тегло около 420 кг. Марихуаната е унищожена. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай