Спешен конкурс за шеф на болница

Спешен конкурс за шеф на болница | StandartNews.com

Финансов контрольор ще следи за ефективното управление на МБАЛ „Рокфелер" в Петрич. Той ще се грижи за опазване на имуществото, както и за договорните отношения между здравното заведение и общинския съвет като негов принципал. Ще отговаря и за причинени имуществени вреди на лечебното заведение.

„Надявам се съвсем скоро всичко да се гласува от общинските съветници и до 30 след тяхното решение да обявим конкурс за управител на болницата и за финансов контрольор. Задачата на втория ще е да помогне за оптимизацията и за финансовото оздравяване на дружеството", разкри кметът на общината Димитър Бръчков. Целта е начело на болницата да е не само добър лекар, но отличен мениджър.

За да може да започне постепенното изплащане на дълговете и вдигането на крака на здравното заведение. Преди пет и месеца задълженията бяха за над 3 милиона лева, сега вече са по-малко. Огромните дългове са трупани години наред заради лошо управление на здравното заведение и липса на мерки за намаляване на задълженията и оптимизиране на структурата и разходите. „За нас най-важно е да не позволим фалит на лечебницата, да не допуснем нейни доставчици да наложат запор върху сметките й", уточни кметът на Петрич.

Общината отпусна преди време 800 000 лева на лечебницата за покриване на дълговете към НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай