Спасителят от АМ „Тракия” ще спасява ГЕРБ

Стефан и съпругата му Мария

Спасителят от АМ „Тракия” ще спасява ГЕРБ | StandartNews.com

Стара Загора. Стефан Стойчев, който преди няколко години влезе самопожертвoвателно в горящ рейс, за да спасява оцелелите, ще спасява и позакърнелият имидж на ГЕРБ. „Поканиха ме да работя в предизборния щаб на партията за евроизборите", разкрива чирпанлията, останал с нарицателното „спасителят от автомагистрала „Тракия" в старозагорския в. „Национална бизнес поща". Предложението било лично от шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов и включвало постоянна работа в щаба на партията и за в бъдеще. „Вероятно, че ще работя в логистиката като шофьор", предполага Стефан.

Чирпанлията и семейството му досега живеели във Варна, тъй като със съпругата си учели във Варненския свободен университет. Той изучавал мечтаната специалност – „Защита при бедствия и аварии", бил във втори курс, а съпругата му – право. След това примамливо предложение за работа обаче вече обмисляли преместване в София. Половинката му дори вече си намерила работа в столицата.

„Винаги съм бил оптимист, дори в лошото виждам добро", казва Стефан. Той не крие обаче, че след онази кошмарна нощ, когато влезе в рейса-факла да спасява оцелелите, животът му се е променил към по-добро. През същата тази паметна за него 2011-та, той бе обявен за Мъж на годината и Добрият самарянин на годината. Фирмата, в която работеше фалира, но кметът на община Стара Загора Живко Тодоров веднага му предложи работа в общината. След това стана студент по желаната от него специалност, а сега получава и ново предложение за работа в щаба на доскоро управляващата партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай