Спасиха изгубил се турски сноубордист в Пирин планина

Спасиха изгубил се турски сноубордист в Пирин планина | StandartNews.com

Благоевград. Пореден инцидент в Пирин планина с изгубил се турист. За щастие чужденецът е намерен невредим от планинските спасители в местността Ечмище към 1815 часа в сряда. Сигнал за изчезнал турски сноубордист е продаден следобед. Младият мъж карал по пистите, но в един момент се заблудил в мъглата и излязъл извън ски зоната над курорта Банско. Веднага се усетил и уведомил Планинска спасителна служба. Три групи с общо 15 души са поели към високите части на планината, за да го търсят. Изгубилият се сноубордист ориентирал спасителите къде точно се намира, тъй като успял по мобилния си телефон да им изпрати снимка на района. Опитните служители на ПСС на мига разбрали къде е. „Открихме го здрав и невредим. Само беше доста уплашен и поизмръзнал. Ще го сгреем с горещ чай. за всеки случай ще бъде прегледан и от лекар", казаха участници в спасителната акция.

Миналата събота пък сноубордист от Турция вдигна на крак спасителите. 25-годишният Алпер Боскур се преби при скок във фън парка на Платото. Той бе транспортиран по спешност с медицинския хеликоптер до курорта Банско, а по-късно бе настанен за лечение в МБАЛ – Разлог.

Три часа по-късно бе получен сигнал от приятелите на английски скиор, който се загубил в Пирин планина. Към 19,45 часа в събота спасителите го открили невредим в улеите към хижа "Демяница". Свалили го веднага в базата си, дали му чай, за да се сгрее. Англичанинът бе прегледан от лекар, не бяха установени никакви травми. После бе предаден на близките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай