София вдига нов спортен комплекс

София вдига нов спортен комплекс | StandartNews.com

Модерен многофункционален спортен комплекс ще бъде отворен в столицата от средата на 2015 г. Той ще се намира в новостроящия се парк "Възраждане" в Зона Б-5. Общинското дружество "Спортна София" подписа споразумение за заем от 3 млн. лв. от програмата "Джесика".

Спортният комплекс ще се простира на близо 24 декара площ. В него ще има три игрища за минифутбол на изкуствена трева, три тениса на корт също на изкуствена трева, игрище за плажен футбол или волейбол, пързалка за кънки и хокей със синтетичен лед. Предвидени са и игрища за стрийтбол, петанг, тенис маси. За малките деца ще има спортни площадки с аниматори. "Комплексът е предназначен за провеждане на целогодишен масов спорт. Искаме да удовлетворим желанията на всеки един член от семейството независимо от възрастта", посочи Бойко Додов, изп. директор на "Спортна София".

Дружеството се надява в почивните дни да събира близо 500 посетители и обещава цените на билетите за ползване на съоръженията да са достъпни за всички софиянци. Строителството на комплекса ще започне до два месеца, като през октомври ще бъде избрана фирмата изпълнител. Паралелно със спортния комплекс ще се строи и новият парк "Възраждане", който ще се простира на 70 дка площ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай