София 2018 определи първите училищни супершампиони

София 2018 определи първите училищни супершампиони | StandartNews.com

Волейболистките от Националната търговско банкова гимназия(НТБГ) станаха първите в историята шампиони на новоучредения „Възраждане спорт Фест". Спортният празник се организира от Столична Община и Фондация „София – Европейска столица на спорта" за да определи супершампионите сред най-добрите отбори и състезатели в градските ученическите първенства по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса.

 Турнирите за юноши и девойки 8-10 клас събраха над 280 деца от 26 училища на открития преди година комплекс „Спортна София 2000" в Парк Възраждане на Зона Б5.

 На церемонията по откриването присъстваха зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, Анатоли Илиев – организациенен секретар на София2018 – Европейска столица на спорта, Николай Николов – член на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична Община, Мила Андреева – изп. директор на София2018, Марияна Стоилова – старши експерт по физическо възпитание и спорт към София град и др.

Първото издание на феста бе открито от Анатоли Илиев, който пожела успех на участниците и говори за шансовете, които предоставя инициатива София – Европейска столица на спорта на всеки жител и гост на нашия град. С емоционални думи към присъстващите се обърна зам.-министър Марков, който си спомни за свооте години като преподавател в НТБГ.

 Първите шампиони бяха наградени Николай Николов, който връчи медалите и купите на най-добрите три отбора при младите волейболистки. Златото е за Национална търговско банкова гимназия, среброто за Първа английска езикова гимназия, а бронзът за 138 СОУ. За най-полезен играч бе обявена Антонина Митова от НТБГ.
Възраждане Спорт Фест завършва утре, четвъртък, официалното закриване е в 12.30 ч., когато ще бъдат връчени наградите на призьорите и ще бъдат обявени всички супершампиони на столичните училища.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай