СНИМКИ: Кола падна в Струма след каскада с бус

СНИМКИ: Кола падна в Струма след каскада с бус | StandartNews.com

Пореден пътен инцидент в Кресненското дефиле вдигна на крак полицаи, лекари и пожарникари. Кола се катурна в коритото на река Струма след сблъсък с микробус на главен път Е-79. Сигнал за катастрофата е подаден в 11,20 часа в петък на телефон 112. Веднага към мястото тръгнаха екипи на полицията, противопожарната служба и Спешен център. ПТП-то е станало в района, където миналата неделя загина гръцки шофьор.

Микробус „Мерцедес" се движел към град Кресна, на ляв завой отсреща му изскочил тир с полска регистрация. За да избегне челния удар, водачът на буса отбил вдясно и се ударил в крайпътния скат. След този удар возилото се обърнало странично напряко на шосето. Движещият се след него лек автомобил „Опел Астра". При опит да избегне удар в микробуса младият водач завил наляво, колата скъсала мантинелата и полетяла от 5 метра в коритото на река Струма, на метри от водата. Водачът и спътникът му не са пострадали, имат леки наранявания, сами излезли от возилото и не са пожелали да бъдат прегледани в болнично заведение. В микробуса пътували също двама души, които са невредими.

„Два наши екипа от Благоевград и Сандански се отзоваха на сигнала за пътното произшествие. Добрата новина е, че няма тежко ранени. Микробусът е издърпан встрани, за да не пречи на движението, леката кола ще бъде извадена от речното корито", заяви шефът на РД ПБЗН комисар Георги Пармаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай