След четвърт век отново тръгва кинофестът на БЧК

След четвърт век отново тръгва кинофестът на БЧК | StandartNews.com

След 25-годишно прекъсване във Варна отново тръгва Международният фестивал на червенокръстките и здравни филми. Той се организира от БЧК и Медицинския университет във Варна, под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и ще се проведе от 3 до 7 ноември в морската столица и в СОК „Камчия". В настоящото 15-то издание ще се завъртят над 120 ленти от 15 държави на здравна тематика и посветени на акциите на червения кръст.

„Този фестивал ще привлече отново вниманието на световната общественост към България. Това е един опит да върнем интереса не само към изкуството, но и към неговата роля във възпитанието на хората", каза председателят на БЧК Христо Григоров.Сред гостите на фестивала ще бъде ръководителят на Световния референтен център по първа помощ в Париж Паскал Казан.През 2015 г Международния фестивал ще има жури, което не само ще оценява филмите, но и ще прави селекцията им за участие в него .

Мотото на фестивала е „Чрез хуманизъм към мир и приятелство", каза ректорът на Медицинския университет проф.д-р Красимир Иванов. Прожекциите ще са безплатни, а за желаещите да видят лентите в СОК „Камчия" ще има осигурен транспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай