14:45 ч.

26.04.14

1 мин.

589

0

0

След 5 г. чакане с. Кулата получи пари за канализация

от Владимир Симеонов |

След 5 г. чакане с. Кулата получи пари за канализация

Благоевград. Край на замразяването на строежа на канализация в петричкото село Кулата. Повече от 5 години на обекта не се работи заради липса на финансови средства.


"Най-сетне получихме държавно финансиране за започнатата преди години канализация. Това е първият етап от голям проект, предстои още изграждане на вътрешна водопроводна мрежа", заяви кметът на населеното място Димитър Манолев. Финансирането е от ПУДООС на стойност 1 257 000 лв. Градоначалникът на Петрич Вельо Илиев уточни, че по този проект общината работи от 2007 г. и вече е изграден І-и етап на канализацията с реализирана колекторна част на стойност 1 400 000 лв., също осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Предстои подготвяне на документи за кандидатстване за финансиране за следващия етап за канализиране на село Кулата.


„Този обект е мечта на всеки един жител на селището ни. Надявам се до 2015 г. с общите усилия на общината и държавата да приключим успешно проекта", допълни кметът Димитър Манолев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент