След 5 г. чакане с. Кулата получи пари за канализация

След 5 г. чакане с. Кулата получи пари за канализация | StandartNews.com

Благоевград. Край на замразяването на строежа на канализация в петричкото село Кулата. Повече от 5 години на обекта не се работи заради липса на финансови средства.

"Най-сетне получихме държавно финансиране за започнатата преди години канализация. Това е първият етап от голям проект, предстои още изграждане на вътрешна водопроводна мрежа", заяви кметът на населеното място Димитър Манолев. Финансирането е от ПУДООС на стойност 1 257 000 лв. Градоначалникът на Петрич Вельо Илиев уточни, че по този проект общината работи от 2007 г. и вече е изграден І-и етап на канализацията с реализирана колекторна част на стойност 1 400 000 лв., също осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Предстои подготвяне на документи за кандидатстване за финансиране за следващия етап за канализиране на село Кулата.

„Този обект е мечта на всеки един жител на селището ни. Надявам се до 2015 г. с общите усилия на общината и държавата да приключим успешно проекта", допълни кметът Димитър Манолев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай