След 10 г. чакане ремонтират пътя за мечия парк

След 10 г. чакане ремонтират пътя за мечия парк | StandartNews.com

По-добре късно, отколкото никога. След 10 години чакане започва ремонт на осеяния с дупки и ями път до мечия парк над Белица. Стартът на ремонтните дейности ще е до края на този месец, увери кметът на общината Ибрахим Палев. В края на миналата година бяха асфалтирани само 2 километра от дългото 11 километра шосе.

„Наясно сме, че разбитата пътна отсечка продължава да отказва много туристи от желанието им да видят мечките в парка. Но без пари нямаше как да решим този проблем. Най-сетне приключи 4-годишната сага с реализацията на проекта ни по Програма за развитие на селските райони, който е на стойност около 16 милиона лева. На няколко пъти процедурата бе спирана заради открити пропуски. Имаше и обжалвания от загубилите участници в конкурса. Веднъж и общинска администрация допусна гаф при един от търговете", призна кметът Палев.

Заради кризата с КТБ пък общината бе на косъм от фалит, тъй като й бяха блокирани сметките там. Кметството теглило заем, за да не отлага реализирането на важния проект – за ремонт на пътя до мечия парк, за рехабилитация на улици и изграждане на водопровод в няколко населени места. Фирмата - изпълнител е направила всички необходими замервания на трасето до уникалния парк за четириногите. Шосето ще е широко 8 метра. „Асфалтирането ще започне отгоре надолу. Надявам се, че след няколко месеца целият път ще е като нов, каза още кметът на Белица.

Потокът от гости намаля значително заради плачевното състояние на пътя, твърдят служители на мечия парк. Всеки ден губят туристи. Фондация „Четири лапи", която стопанисва атрактивния обект, ще инвестира сериозни средства, за да осигури още забавления за гостите. Но това ще стане само след ремонта на шосето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай