„Ситигаз“ газифицира хасковските детски градини

„Ситигаз“ газифицира хасковските детски градини | StandartNews.com

„Ситигаз" ще доставя газ през следващата зима на всички детски градини и училища в Хасково. За това се договориха кмета на Хасково Добри Беливанов и изпълнителният директор на компанията Борис Тодоров.

Планът е част от мерките, които новият кмет на града предприема за сваляне на високите такси в забавачката, които са най-високите в България.

Доставчикът, кметът и депутатът от Хасково и председатeлят на енергийната комисия в Парламента Делян Добрев се срещнаха и с представители на бизнеса в града, за да ги запознаят с трасирането на газоразпределителната мрежа в Хасково.

"Моментът за присъединяване към мрежата е изключително подходящ, всички справки сочат, че газът като цена е без конкуренция и е в пъти по-евтин от дизел, мазут и други горива", посочи шефът на УС на Ситигаз Александър Кожухаров. Така или иначе обаче бизнесът показа, че не се нуждае от допълнителна реклама и показа готовност и желание за включване на обектите.

От Ситигаз заявиха, че ще използват зимния сезон за проектирането, а през пролетта започва присъединяването на всички желаещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай