Сирил Мюлер: Парите за саниране се усвояват добре

Сирил Мюлер: Парите за саниране се усвояват добре | StandartNews.com

Вицепрезидентът на Световната банка за развитие Сирил Мюлер пристигна на визита в Благоевград и проведе среща с кмета Атанас Камбитов. Сред гостите бяха и Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка в България, Денис Бошковски, специален сътрудник на регионалния вицепрезидент ,и Пламен Данчев, ръководител на Проекта за социално включване, по който е изграден Центъра за ранно детско развитие в Благоевград. Те обсъдиха с градоначалника съвместната работа на двете институции до момента и реализирането на общи проекти в бъдеще.

Веднага след срещата членовете на Световната банка се отправиха с домакина си към първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища в квартал „Ален мак". Там ги посрещна Данчо Ценов, който от името на всички живеещи в блока благодари на Мюлер и кмета за санирането на блока.

„Намеренията ни са всички блокове да изглеждат по този начин", каза благоевградският градоначалник. Той поясни, че данъчната ставка на апартаментите няма да се повиши за разлика от пазарната цена на санираните жилища.
„Мисля че всеки, който дойде тук и погледне блока, ще се убеди, че парите са добре вложени. Второто доказателство, че финансите се управляват правилно е, че хората са доволни. Избрахме да посетим Благоевград, защото тук стартира програмата. Няма да ходим на други места", каза по време на огледа на блок 36 Сирил Мюлер. По-късно той посети Центъра за ранно детско развитие за деца от 0 до 7-годишна възраст и Домашния социален патронаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай