Шофьор помете пешеходец на хлъзгав път

Шофьор помете пешеходец на хлъзгав път | StandartNews.com

Благоевград. Пешеходец бере душа след тежък пътен инцидент в хаджидимовското село Копривлен. 39-г. правоспособен водач Д.Г. от Гоце Делчев шофирал лек автомобил „Хюндай". Сблъсъкът е станал към 14:30 ч. в четвъртък на мокрото шосе в селището.

Шофьорът не могъл да избегне удара с пресичащ пътното платно възрастен мъж. 75-годишният пешеходец И. Жбантов е получил черепно - мозъчна травма и луксация на рамото. Настанен е в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. „Травмата му е много тежка, има и кръвоизлив в мозъка", каза шефката на здравното заведение д-р Мария Радойкова. По случая е образувано досъдебно производство.

Два коня пък пратиха в болница 34-годишен водач на МПС. При облачно време и сух асфалтов път по пътя с. Баничан – Гоце Делчев И.Б. от с. Корница управлявал лек автомобил „Мерцедес". Изведнъж на шосето изскочили два коня. Возилото се забила в добичетата. В резултат на удара е пострадал водачът на колата, който е настанен в МБАЛ „Иван Скендеров" в Гоце Делчер. Пациентът е разкъсно - контузна рана на главата, няма опасност за живота му, казаха лекари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай