Шофьор обърка педалите, натресе се в МВР ограда

Шофьор обърка педалите, натресе се в МВР ограда | StandartNews.com

Млад и неопитен шофьор опита да "паркира" в двора на полицията в Благоевград, като се натресе в оградата. Младежът не успял да вземе завой и се забил в металните платна на заградената дирекция. Зрелищната катастрофа станала минути преди полунощ в четвъртък. 20-годишният карал с несъобразена скорост по мокрото шосе. Той изгубил контрол над мощния си джип "КИА Соренто". Возилото навлязло в насрещната лента и се забило в оградата на полицията. Ударът бил толкова силен, че джипът успял да събори над 3 метра от металните заграждения. За щастие водачът и спътниците му са невредими. Пробата с дрегер на водача е отрицателна. Пишман водачът ще бъде санкциониран и по Закона за движение по пътищата.

Това е поредният инцидент след т. нар. "Причкапово" кръстовище, което е S-образно. Автомобили често изхвърчат от завоя, забивайки се в дърветата между пътното платно и тротоара. По чудо и този път няма пострадали пешеходци, най-вече заради късния час.

На същата дата, 21 август, миналата година почти на същото място катастрофира тогавашният директор на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов. Полицейският шеф направил опит да се включи в натовареното движение. Заради дългата колона от автомобили не видял приближаващата кола "Мицубиши" и я ударил отзад с личната си кола "Мерцедес". Тогава пострадаха двете возила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай