Шкорпиловци се стяга за силно лято 2015

Шкорпиловци се стяга за силно лято 2015 | StandartNews.com

Плажната ивица от 9.7 км е най-дългата по българското Черноморие

Шкорпиловци започна усилена подготовка за летния сезон. Работници вече освежават почивните бази, а асфалтирането на крайбрежната алея и оформянето на пешеходните пътеки и паркингите по нея приближават финала. Пясъчно-плажовата ивица при устието на р. Камчия и р. Фъндъклийска е най-голямата по българското Черноморие. На територията на община Долни чифлик тя е дълга 9,7 км. На крайморската територия са формирани четири курортни комплекса: „Камчия – Лонгоза", „Шкорпиловци – север", „Шкорпиловци – юг" и „Шкорпиловци – село". Предлага се богат избор на бази за настаняване, както в зависимост от капацитета, така и от категорията им", обясни главният експерт по туризма в общината Йорданка Петрова.

Категоризираните места за настаняване са 65 с прилежаща леглова база 2 345 легла

Най-големият сред хотелите е петзвездният „Лонг Бийч" с капацитет 130 легла, който работи целогодишно. В КК „Шкорпиловци – село" има още два хотела, които не затварят врати през цялата година – двузвездните „Ескана" и „Черноморец" с леглова база съответно 105 и 80 места. В Шкорпиловци има категоризирани 82 заведения за хранене и развлечения с общ капацитет 4 857 места за сядане.

„През последните две години има тенденция за сериозно увеличаване на броя на почиващите в района на общината туристи, основно българи, която се надяваме да се запази и сега. През 2013 г. са реализирани 38 703 нощувки, а през 2014 г. - 51083 бр. Общината влага време и средства за стимулиране и стартиране на различни процеси, като гарантира връщането на общинските приходи от туризъм в туристически дейности и инициативи, и съдейства за намирането на допълнителни фондове, чрез донорски програми и проекти", обясни кметът Борислав Натов.

В потвърждение да думите му са приключилият основен ремонт на 12-километровия общински път Старо Оряхово – Шкорпиловци със средства, осигурени по програма САПАРД и възстановеният мост при устието на р. Фъндъклийска. Решен е и проблемът с водоподаването с пускането в експлоатация на магистралния водопровод „Камчийски пясъци" и включването на общината в него. Изградена е и пречиствателна станция за отпадни води в с. Шкорпиловци. Към придобивките, които ще станат факт до няколко седмици е крайбрежната алея на Шкорпиловци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай