Шествие срещу новите цени на тока в Разград

Шествие срещу новите цени на тока в Разград | StandartNews.com

Близо 1000 работници и служители от 20 предприятия в Разград излязоха във вторник по обяд на протест срещу новите цени на тока, които се очаква КЕВР да приеме тази седмица.

Работническото шествие тръгна от завода на „Биовет" в града, премина по централната част на града и стигна до областната управа. Протестиращите носеха десетки плакати с надписи „ Да на реформите! Не на кражбите в енергетиката!" , „Иван Иванов – оставка", „Не убивайте икономиката", „ Спрете незаконните ВЕИ".

Делегация на индустриалците се срещна с областния управител на Разград Петър Василев. „Ние сме тук за да изразим нашия протест срещу КЕВР, която иска да прехвърли всички тежести на т.н. добавка данък към обществото върху реалния бизнес. Въпреки нашите протести българските предприятия не бяха чути, не се направи анализ и преструктуриране на енергийния сектор, а се режат ръцете на бизнеса. Протестиращите в Разград фирми работят основно за износ и не мога да променят цените на международните пазари. Увеличението ще ни принуди да спрем инвестициите, да затваряме работни места.", обяви от името на протестиращите изпълнителният директор на „Биовет" инж. Теменуга Газдова.

Тя съобщи на областния управител , че в протеста участват работници не само от Разград, но и от Самуил и Сеново. Губернаторът Василев заяви, че ще предаде на централната власт посланието на бизнеса, който настоява в сектор енергетика да се направи анализ , да се открият и използват съществуващите резерви и да се преструктурира ценообразуването така, че да не се пречи на производителите.

Станка Христова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай