Шестима роми в ареста за грабежи

Шестима роми в ареста за грабежи | StandartNews.com

Склаве. Жителите на санданското село Склаве може да си отдъхнат, след като шестима роми бяха арестувани в петък сутринта. Те са уличени в извършване на два грабежа в селището, но полицията продължава да работи по установяването на тяхната съпричастност към престъпленията. Зад решетките до 24 часа са вкарани 44-г. М.А., 39-г. М.А., 30-г. А.М., 28-г. М.Й. и 24-годишните им партньори Р.А. и Р.Д. Всички живеят в ромската махала на населеното място. Те са заподозрени за извършените два дръзки грабежа в селището.

Шестимата нахлули към 20:00 часа на 13 декември миналата година в дома на самотно живеещия Величко Моллов. Заплашили го да им даде всичките си пари. 56-годишният мъж отказал, но нападателите, които били с качулки на главите, се нахвърлили върху него и започнали да го ритат. За да ги спре, стопанинът бързо им предал портфейл с 80 лв., дебитна карта и лични документи в него. Неканените гости обаче не си тръгнали веднага, а седнали на масата и изяли вечерята на домакина - пържен салам. Втората жертва на престъпната банда е 51-годишната Таня Цъфкова.

В дома й ромите нахлули към 23:00 часа на 4 януари тази година. Така я изплаши, че на жената й прилошало и се наложило обирджиите да й дават вода, за да се свести. Тя им дала веднага сумата от 270 лева, за да не я бият и измъчват. По двата случая бяха образувани досъдебни производства

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай