Шеста фотоакадемия в село Камен бряг

Шеста фотоакадемия в село Камен бряг | StandartNews.com

Каварна. За шеста поредна година известният фотограф Юрий Чарийски организира лятна еко фотоакадемия в село Камен бряг, съобщи община Каварна. В продължение на шест дни участниците в нея ще се учат да работят с професионална техника и да документират красивата природа на Северното Черноморие.

Академията вече е с международен характер и в тазгодишното издание участие ще вземат 15 младежи от България и Австрия,които ще бъдат обучавани от лектори и фотографи от Австрия и Англия. Организатори на проявата са община Каварна, сдружение "Еко Норд" и известният фотограф и преподавател в Университета по приложни изкуства във Виена - Юри Чарийски.

По време на приключенската фотоакадемия участниците ще имат възможността да работят с най-новата дигитална фотографска техника, апарати и апаратура, които в България тепърва ще бъдат на пазара. Младежите ще се запознаят с основите на фотографията като изкуство – техниката, основите на фотографските композиции и основните фотографски техники, със снимането на фоторепортажи по тема, заснемането и описанието на фото пътепис по тема.

По време на фотоакадемията Тет Амая, бивш преподавател в Оксфордския университет, ще дава безплатни уроци по танго за участниците във форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай