Шехерезада танцува в Летния театър утре вечер

Шехерезада танцува в Летния театър утре вечер | StandartNews.com

Тази сряда омайната разказвачка Шехерезада слага палците, за да разкаже с танц завладяващите си истории. Известният балет по музика на Римски – Корсаков и по хореография на балетмайстора на Бургаската опера проф. Хикмет Мехмедов ще се играе на 2 септември, от 20:00 часа, в Летния театър.

Благодарение на изящните танци, публиката ще се потопи в света на 1001 нощ, където властва жестокият персийски цар Шахриар, но обграден от прелъстителни ориенталски танцьорки и самата Шехерезада, която знае как да разтопи леденото му сърце.

В сряда публиката ще има възможност да гледа две представления с един билет. Второто е балетът на Франц Шуберт – „Романтично", отново по хореография на проф. Хикмет Мехмедов. На сцената ще се изявят солистите на Софийската национална опера Веса Тонова и Емил Йорданов, както и примабалерината на Бургаската опера Галина Калчева в компанията на Милен Петров. Сценографията е дело на Борис Стойнов, а костюмите на Цветанка Петкова – Стойнова.

„Шехерезада" и „Романтично" са част от афиша на осмото издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров", които се организират съвместно от Държавна опера – Бургас и Община Бургас в памет на големия маестро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай