Село вдига нова къща на семейство без покрив над главата

Село вдига нова къща на семейство без покрив над главата | StandartNews.com

Жители на санданското село Петрово запретнаха ръкави, за да осигурят нов дом на възрастно семейство, което остана на улицата заради пожар.

Огън изпепели къщата на 66-г. Димитър Цавков и съпругата му Лиляна, която е инвалид, в края на месец март. От постройката не остана почти нищо, а съпрузите се настаниха временно при свои роднини в селището. „Отдавна почистихме останките и започна същинското строителство. Много хора от селото ни помагат на Димитър в ремонта. Те се трудят доброволно, не искат никакво заплащане", сподели кметът на населеното място Методи Менчев. Той пък обиколил по-големите фирми, за да търси финансова помощ за възстановяването на къщата на семейства Цавкови. Няколко бизнесмени се отзовали и дали пари. Община Сандански също отпусна еднократно 2000 лева за строежа на новия дом на двамата съпрузи.

Пожарът тръгнал заради късо съединение. Жилището на съпрузите не беше застраховано. В момента те са приютени при свои близки, но още не са се отърсили от шока, че са загубили двуетажната си къща. Ще направим всичко по силите си, имаме майстори в селото. Но трябва да осигурим строителни материали и финансови средства. Трябват още пари. Трудът е най-малкото ни грижа. Хората са готови да помогнат на всеки, който е в беда", увери кметът на Петрово.

Местните хора също ще помогнат с каквото могат, но повечето от 500-те жители са пенсионери с ниски пенсии. "Няма да спрем с кампанията, докато не обезпечим с финансови средства пълния ремонт на сградата", категоричен е Менчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай