20:15 ч.

11.03.17

1 мин.

0

0

0

Село строи параклис върху древно оброчище

от Владимир Симеонов |

Село строи параклис върху древно оброчище

Бавно, но сигурно върви строежът на параклис в симитлийското село Полето. Местните хора вдигат малката света обител със собствени средства и доброволен труд. По стари предания и легенди, които най-възрастните в селището разказват, на това място някога е имало църква, кръстена „Свети Четиридесет мъченици". Още по-рано пък е съществувало древно оброчище. В момента на това място има съвсем невзрачна постройка, в която има икона на Св. Четиридесет мъченици. Тази година миряните от селото започнаха строителни дейности и за направата на навеси, които са нужни при честването на храмовия празник да подслонят стотиците поклонници.


„Дано успеем до няколко месеца да завършим параклиса, за да има къде да запалим свещ и да се помолим за здраве и благоденствие. Това място наистина е свято. Преди дни бяхме на храмовия празник, валеше дъжд, който спря точно преди службата на двамата свещеници и изгря слънцето", споделят местни хора. Те са убедени, че градежът на параклиса е благословен от бог.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент