Село спира смърт с курбан и молебен

Село спира смърт с курбан и молебен | StandartNews.com

Благоевград. Жителите на най-голямото гоцеделчевско село Брезница са в шок от смъртта на двама свои съселяни. Те са категорични, че трябва да се направи нещо, за да спре тази черна прокоба, погубила два човешки живота за броени дни.

Нелепа смърт застигна в Германия 36-годишния Ибрахим Крънчев. Той издъхнал в леглото на гастарбайтерската си квартира. Мъжът остави млада вдовица и две невръстни деца сираци. На 28 юли загина 47-годишният Рашид Сакали, който навръх мюсюлманския празник Рамазан Байрам издъхна в тежка катастрофа на пътя между Разлог и Банско. Мъжът бързал да се прибере при семейството си, баща е на две деца - син и дъщеря. В селото го уважавали, бил отличен автомонтьор. Двата смъртни случая потресоха местните хора, които вместо да празнуват, изпратиха от този свят двама мъже в разцвета на силите си. Възрастните хора твърдят, че трябва да се направи курбан и молебен за здраве, за да спре тази черна прокоба.

„Все още провеждането на това събитие не е на дневен ред. Първо ще го обсъдим с хората в Брезница, за да решим какво и как да направим", коментира кметът на селото Иса Сакали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай