Село се жалва от много улични кучета

Село се жалва от много улични кучета | StandartNews.com

Добринище иска ремонт на читалището и повече пари за културни прояви

Кметът на община Банско Георги Икономов проведе поредния си изнесен приемен ден. В първия ден на април той посети село Кремен и град Добринище. Жителите на селището в Пирин планина се оплакаха от нарасналия брой на бездомните кучета. Някои от по-възрастните жени не смеят да излязат по улиците заради многото безпризорни псета. Градоначалникът ги увери, че в близките дни стартира кампания за кастрирането на четириногите. Акцията ще се проведе във всички населени места на общината. Хората се жалваха и от липсата на работа по националните програми за временна заетост, тъй като все по-малко работни места се откриват по тях. Икономов каза, че при стартирането на нови програми те ще бъдат информирани своевременно.

В Добринище един от големите проблеми е поддръжката на материалната база на читалището "Димитър Благоев" и финансирането на културните мероприятия в града. Затова градоначалникът проведе среща с Настоятелството на културната институция. Кметът обеща съдействие за разрешаване на поставените проблеми. Той допълни, че е в ход подготовката на проектна документация за включване на читалището по Програма за енергийна ефективност, финансирана с европейски средства от новия програмен период.

"За мен е важно да знам какви проблеми има населението и да търсим начин за тяхното решаване. Радвам се, че интересът на хората е голям и така лично мога да се срещна с тях и да чуя тревогите им", сподели в края на приемния ден Георги Икономов. Той вече е възложил да се изготви прогнозна справка за средствата, необходими за реализирането на общинска програма за временна заетост, насочена към социално слаби хора сред местното население.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай