Село обяви война на тировете

Село обяви война на тировете | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на петричкото село Дрангово Ангел Балтаджиев се закани да изкара всички жители на улицата и с жива верига да спрат движението на тирове за Гърция. „Само така ще ни обърнат внимание. Положението не се търпи. Миналата седмица камион помете лека кола насред селището и тираджията офейка към южната ни съседка. Обадих се на полицията, та го хванаха на границата. Трябва да убият човек, че тогава да се вземат мерки за безопасност", недоумява селският управник. Той и съселяните му протестират заради огромния трафик от леки и товарни автомобили през селището им, което е с тесни улици. Колите бяха пренасочени през населеното място заради строителството на автомагистрала „Струма".

„Не се издържа вече. Хората са вдигнали ръце от пустите возила. Човек не може да излезе спокойно из селото. Карат с висока скорост шофьорите, при позволена скорост от 50 км, те фучат с близо 100 км. В момента тук върви усилна земеделска работа. Жителите ни ходят с каруците до нивите си. Ще стане някоя беля, ще загубим човешки живот", казва Балтаджиев. Според него проблемите са тесните улици, високата скорост и липсата на полицейско присъствие в селището.

„Полицаи идват само като стане някоя катастрофа. Иначе по цял месец не можеш да видиш униформен служител. Няма как да не реагираме, след като здравето и животът ни са заложени на карта. Няма нито светофари, нито пешеходни пътеки. Искаме да има полицейски патрул в селото ни", твърдят местните хора. Те настояват и за монтирането на две видеокамери – в началото и в края на Дрангово. Само по този начин ще бъдат принудени шофьорите да спазват правилата за движение в района. В противен случай жителите на селото са готови да обявят гражданско неподчинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай