Села набъбват предизборно

Села набъбват предизборно | StandartNews.com

Селата от община Грамада набъбват предизборно, съобщи кметът Николай Гергов. Жители на Лом и Видин си регистрират настоящ адрес в Грамада, Тошевци, Бранковци. Те никога не са живели в тези села, а и не идват да живеят след регистрацията.
Най-много – три пъти е набъбнало село Тошевци. Родното село на бившия председател-президент на България Петър Младенов има само 113 жители, а в момента - три пъти повече. В една от къщите, която има две стаи, са се регистрирали 50 души. Само 8 са новорегистрираните в Бранковци, тъй като местните жители не си дават адресите за регистрация.

И в община Макреш има наскоро пристигнали жители. В село Киряево те са 120 души, при постоянно живеещи 140. Кметовете на селата подозират, че новорегистрираните са бъдещи избиратели, които могат да изберат за кмет когото си поискат.Така селата ще бъдат управлявани от външни за тях хора.

Преселение има и в Монтанско. През последния месец с нов настоящ адрес са се сдобили 650 човека. Те се регистрират в селата на община Монтана. До края на месеца изтича срокът за регистрация, тъй като за гласуване на кметските избори се иска 6 месеца уседналост. Очаква се те да бъдат през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай