Съветници умуват къде да настанят ромите в Гърмен

Съветници умуват къде да настанят ромите в Гърмен | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов ще участва на редовно заседание днес на общинския съвет в Гърмен. Първа точка от дневния ред на сесията ще бъде разгледано неговото искане за вземане на решение относно временното настаняване на жители от квартал „Кремиковци", където бе извършено принудително събаряне на незаконно изградени постройки. В момента хора от ромската махала нямат място за подслон. „Очаквам кметът на общината и общинските съветници да проявят отговорност и принципност при решаването на проблема и да обсъдят най-добрия вариант за осигуряване подслон на техните жители", каза Михайлов.

На днешното заседание ще бъдат разгледани и предложенията на кмета Минка Капитанова за прекратяване действието на Разрешително за водовземане от минерални източници заради наличието на завишени норми на флуор и арсен във водата.
Поради важността на тези предложения на сесията ще присъстват заместник областният управител Асим Адемов и главният секретар на Областна администрация Благоевград Дияна Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай