Сатовча пред бедствено положение

Сатовча пред бедствено положение | StandartNews.com

Благоевград. Възможно е да обявя бедствено положение, чакам пълна информация от кметовете на населените места, положението е много тежко. Това заяви днес преди обяд кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Нанесени са щети за стотици хиляди левове от силния дъжд, който продължава да вали. Добрата новина е, че няма пострадали и бедстващи хора. Без ток обаче са селата Слащен и Вълкосел, има активирани свлачища почти навсякъде, събарени са дувари, зидове. Скъсани са пътища в района на селата Плетена и Осина.

„От 01,00 часа през нощта сме на крак. Затворен е пътят за Доспат заради три свлачища. Екипи на ЧЕЗ се опитват да възстановят електрозахранването. Служители на Областно пътно управление и на общината, огнеборци и работници на фирмите, които поддържат пътищата, работят за отстраняването на щетите, река е излязла от коритото си е скъсала път в село Плетена", каза още общинският управник.

Лек автомобил „Опел Астра", който пътувал от Доспат към болницата в Гоце Делчев, буквално е затрупан със земни маси при свлачище край сатовчанското село Осина. Инцидентът станал днес към 09,00 часа. Вътре пътували двама мъже – шофьор и по-възрастен мъж. За техен късмет след тях се движели още няколко автомобила. Хората от другите коли се притекли на помощ и успели да измъкнат невредими навън двамата мъже. „Разминали са се само с уплаха. Дано овладеем ситуацията и да не допуснем някой да пострада. Пред бедствено положение сме", каза Арбен Мименов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай