Сатиричен карнавал „Златното магаре” започва в Дулово

Сатиричен карнавал „Златното магаре”  започва в Дулово | StandartNews.com

Кинолюбители от цялата страна ще представят свои ленти по темата „Магариите в морала, политиката и съвременния бит"

Сатиричен карнавал за политическа сатира започва в четвъртък в Дулово. Единадесетото издание на фестивала „Златното магаре", който след 26 годишно прекъсване бе възобновен миналата година, тази пролет е обогатил програмата си и с фестивал за кинолюбители.

Клубове за алтернативно кино от цялата страна ще покажат свои сатирични ленти, запечатали сюжети по темата „Магариите в морала, политиката и съвременния бит". Освен в залите за прожекции, фестът ще се вихри и на открити сцени в добруджанския град. Там място за изява ще имат всички желаещи да представят скечове , маски, костюми. Специална награда е определена за участниците в блиц конкурс за сатиричен сюжет от живота в Дулово.

Фестивалът „Златното магаре" е своеобразна апология на едноименната сатира на античния автор Апулей. За първи пет фестът се организира през 1970 година, а през 1988 година след девет издания е преустановен. Миналата година той отново стана част от Майския културен календар на Дулово. Тази пролет партньори на местната власт в организирането на празника са Съюзът на българските филмови дейци и Федерацията за алтернативно кино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай