22:10 ч.

11.02.17

1 мин.

0

0

0

Състезание по история за юбилей на гимназия

от Владимир Симеонов |

Състезание по история за юбилей на гимназия

Ученици от Клуб „Памет" подготвиха състезание по история под ръководството на преподавателя си по история и цивилизация Соня Крънчева. То е първо за петокласниците от Средно училище „Братя Каназиреви" в Разлог и бе на тема „Древните цивилизации". Инициативата е посветена на 100-годишнината от създаването на Разложката гимназия. Ученици припомниха живота и делото на двамата братя дарители - Петър и Иван Каназиреви. Самото състезание по история премина под знака на много вълнение и емоции. Петокласниците бяха разделени на 4 отбора - „Амон Ра", „Египетските пирамиди", „Тутанкамон" и „Мумиите-фараони". Всяка състезателна група трябваше да отговори прецизно на поставените въпроси-дефиниции на специфични понятия, свързани с древните цивилизации и държавнополитическата традиция в Египет, Асирия, Персия, Вавилон, древните евреи, Шумер и Акад като начало на човешката цивилизация. Също така трябваше да посочат владетели и личности, богове и вярвания в Египет и Месопотамия и да образуват думи от дадени букви и да разпознаят изображения.


Победител в състезанието стана отборът „Египетските пирамиди", в който бяха Виктор Коцаков, Васил Стоянов, Росица Панкова и Борислава Караджова. Те получиха и купата на знаещите. Всички участници получиха грамоти за участие и индивидуални награди за активно представяне. За пореден път учениците показаха знания и умения, че могат да се справят с всякакви предизвикателства.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент