Съпрузи от Германия станаха почетни граждани на Гоце Делчев

Съпрузи от Германия станаха почетни граждани на Гоце Делчев | StandartNews.com

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на общинския съвет Ангел Гераксиев връчиха на Йохана и Готфрид Мюлер най-високото отличие на общината - "Почетен гражданин". Съпрузите от Германия получиха признанието на тържество за тяхното изпращане, което се проведе в Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания "Символ на любовта". Решението за удостояването им със званието бе взето единодушно от общинския съвет на 29 април тази година. Освен специално гравираните медальони с техните имена Йохана и Готфрид получиха и копие от решение № 567 на местния парламент, с което те се удостояват с почетно гражданство. Кметът им подари традиционни народни носии от региона и книги за българската история и традиционна кухня.

"Семейство Мюлер вече 14 години работи изключително активно в областта на здравеопазването и социалната сфера в община Гоце Делчев. Двамата трайно, последователно, безкористно и с голяма отдаденост подпомагат хората в нужда", подчерта Владимир Москов. Той припомни, че двамата германски граждани пристигат в България, за да наблюдават реализацията на проекта Немска клиника "Символ на надеждата" в Гоце Делчев и да се заемат с цялостното му осъществяване. Дейността им обаче надхвърля немската клиника, която по-късно се превърна в хоспис. "Те са лично ангажирани с проблемите на населението, помагат на нуждаещи се социално слаби и болни хора. Срещат всеки, който има нужда и с готовност помагат", допълни градоначалникът.

Семейство Мюлер са пряко ангажирани и с всички останали проекти, които се реализират в Гоце Делчев от Съюза на свободните евангелски църкви. Най-големият е Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания "Символ на любовта". С тяхна помощ в община Гоце Делчев са доставени много помощи и дарения, които са били предназначени за нуждите на училища, детски градини, социални домове, общинската болница и нуждаещи се семейства. Развълнуваните съпрузи споделиха, че макар да се връщат в Германия, България завинаги ще остане в сърцата им, а Гоце Делчев ще бъде техен втори дом, който с удоволствие ще посещават всяка година. «Тук намерихме толкова много обич и приятели, чувстваме се като ваши съграждани и истински обичаме това прекрасно място», споделиха Йохана и Готфрид Мюлер и благодариха на ръководството на община Гоце Делчев за пълната подкрепа през годините и добрата съвместна работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай