Сандански с 2 одобрени проекта за над 400 000 евро

Сандански с 2 одобрени проекта за над 400 000 евро | StandartNews.com

Община Сандански спечели два проекта с партньори от Република Македония – община Ново Село и община Берово. По проекта с първата македонска община - „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини" ще бъдат обновени детски градини в двете общини. В курортния град това ще е забавачката в село Дамяница. Ще се подобри изолацията, ще се смени покривът, ще има нова дограма и входни врати, ще се обновят водоснабдителните и канализационни системи, ще се инсталират слънчеви колектори в детската градина. Стойността на проекта за община Сандански е 200 140 €. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Другият проект, който отново е в сътрудничество с Република Македония, е „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма" с община Берово.

Основни инвестиционни дейности са свързани с градския парк „Свети Врач", където ще бъдат направени редица обновления и реконструкции за повишаване на туристическия потенциал на региона и подобряване на туристическите услуги като цяло и в двете общини. Ще бъдат реновирани скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка „Сърничка". Ще бъде закупена и техника за парка за 30 000 евро. Стойността на проекта за община Сандански е 207 079,58 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай