Самолет търси кой наводнява в Дуловско

Самолет търси кой наводнява в Дуловско | StandartNews.com

Силистра. Оглед със самолет ще търси причините за наводненията в дуловското село Долец. От септември до сега местните хора преживяха два потопа.

Последно водата заля десетина къщи в неделя. Пострадалите са настанени в детската градина в селото, и вероятно няма да могат да се върнат в домовете си, които са силно разрушени. Според кмета на селото Ниха тСали източен язовир с самуилското село Владимировци е причина за бедствието, връхлетяло съселяните му.

Разговор между областните управители на Силистра Стоян Бонев и на Разград Петър Василев обаче опровергава предположението на селския управник. Губернаторът на Разград твърди, че язовири в областта не са източвани. За да стане ясно коя е причината за потопа, околностите около Долец ще се изследват отвисоко.

Още не е ясно къде ще изкарат зимата останалите без дом хора. В селото няма общински жилищен фонд и ако те решат да ползват подслон , предоставен им от кметството в Дулово, ще трябва да се преместят в съседното село Окорш.

Междувременно в землището на пострадалото село вече са прокопани канали, които да отведат приливните води в местен водоем. Още не е ясно, дали потопът е повредил селскостопанските насаждения в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай