19:00 ч.

30.08.16

2 мин.

430

0

0

Съдят бизнесмен от Разлог за укрити данъци

от Владимир Симеонов |

Съдят бизнесмен от Разлог за укрити данъци

Окръжна прокуратура–Благоевград внесе обвинителен акт в съда срещу разложкия бизнесмен Никифор Кондев за укрити данъци. Разследването е установило, че от 31.03.2006 г. до 24.03.2009 г. като собственик и управител на „Н.К.В." ЕООД-Разлог е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. За целта той подал неверни данни в подадените пред Териториална дирекция на НАП-Благоевград годишни данъчни декларации. По този начин в периода от 2005 г. до 2008 г. той не начислил и не внесъл данък в общ размер 56 835,81 лв.


По различни начини обвиняемият укривал данъци. Той не декларирал суми върху разходите за поддръжка, ремонт и експлоатация на леки автомобили, като чрез неначисления и невнесен налог се увеличавали разходите на дружеството и съответно намалявала печалбата. Сред използваните схеми са некоректно отчитане на разходи за дизелово гориво, неоснователно признаване на разходи за доставки по фактури, завеждане на товарни автомобили като активи на дружеството, по отношение на които са начислявани амортизации, както и данъчно признати такива, които фактически дори не били закупени.


Като физическо лице обвиняемият Никифор Кондев при условията на продължавано престъпление от 15.04.2004 г. до 30.04.2009 г., не подал годишни данъчни декларации. Недекларираният от него доход възлиза на 663 827,75 лв., върху който се дължи данък в размер на 87 689,99 лв. От 06.01.2005 г. до 27.11.2008 г. управителят на „Н.К.В." ЕООД извършил финансови операции и сделки с имущество със сума в особено големи размери – 629 325,33 лв., дадена от него за покриване на недостига в касата на дружеството, за която знаел, че е придобита по незаконен начин.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент