Съдът махна и забранителните знаци в Морската

Съдът махна и забранителните знаци в Морската | StandartNews.com

Варна. Забранителните знаци за движението на коли в местността „Салтанат" и преди Делфинариума в Морската градина във Варна трябва да бъдат премахнати. Това реши на закрито заседание във вторник 3-членен състав на Върховния административен съд с председател Йордан Константинов.

Определението на съда подлежи на незабавно изпълнение от органите на полицията се посочва в решението. Пътен знак В2 забранява влизането на МПС в двете посоки. Съдът се произнесе по частна жалба от „Овърсийз –Хоризонт „АД, като връща на първа инстанция искането на дружеството за защита срещу неоснователните действия по контрол на забраната за движението на коли в „Салтанат".

Неотдавна ВАС отмени предварителното действие на заповедта на кмета на Варна за табуто за коли. Общинска полиция продължи да глобява „нарушителите", а основанието за това беше наредбата за обществения ред. В резултат на това се стигна до инциденти, и дори арест на бизнесмен в Морската градина, съставени актове за санкциониране, някои от които паднаха в съда след обжалване. В същото време прокуратурата образува проверка срещу общинския полицай Илиян Танев след оплаквания на потърпевши граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай